Poliisien työtaakkaa vähennettävä

Olen tänään 29.11.2011 jättänyt kirjallisen kysymyksen liittyen ravintoloiden aukioloaikoihin.

Erityisesti anniskeluaikojen jatkoajat ovat hyvin ongelmallisia. Nämä jatkoajat ovat taloudellisesti merkittäviä yrittäjille, mutta ne aiheuttavat myös kansantaloudelle kustannuksia.

Huolestuneena olen tilastoista todennut, että poliisi saa hälytystehtäviä paljon yöaikaan. Esimerkiksi vuonna 2010 Keski-Uudenmaan poliisi sai hengen ja terveyden suojaan kohdistuvia tehtäviä eniten aikavälillä 00.00–05.00. Hälytysten syyt voivat olla monenlaiset, mutta on esitetty perusteltu arvio siitä, että edellä mainitut asiat ovat selkeästi tekemisissä keskenään.

Nykyisin aluehallintovirastot myöntävät ravintoloiden anniskelulupien jatkoajat. Esimerkiksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan jatkoaikaa voidaan myöntää muun muassa, jos ravintola tarjoaa "korkeatasoista viihdeohjelmaa" tai jos kyseessä on "varustelu- ja palvelutasoltaan erityisen hyvätasoinen viihderavintola". Näiden kriteerien täyttämisen arvioiminen sekä valvominen on hankalaa ja niiden rikkominen onnistuu varsin helposti.

Tällä kirjallisella kysymyksellä haluan varmistaa, että hallitus on tietoinen huolestuttavasta tilanteesta.

Share
This entry was posted in ajankohtaiset uutiset, eduskuntatyö, ennaltaehkäisy, hallitus, kirjalliset kysymykseni, poliisi, talous, terveelliset elämäntavat, turvallisuus. Bookmark the permalink.

Comments are closed.