Uskomaton rakkaustarina

Ei kommunismin eikä kapitalismin, vaan ”lovismin”, ehdottoman rakkauden kannattaja. Näin voidaan perustellusti kuvata yliopistojen perustajaa James Chin-Kyung Kimiä. Kim käytti vaikuttavan puheenvuoronsa tiistaina Yhdysvaltain kongressin rukousaamiaisen ensimmäisessä yhteisessä kokoontumisessa.

Nyt 76-vuotias Kim tuli uskoon Korean sodan vaikeina vuosina. Hän lupasi, jos selviytyisi, antaa kaikkensa Jumalan käyttöön. Hän halusi osoittaa rakkautta niitä kiinalaisia ja pohjoiskorealaisia kohtaan, joita vastaan hän oli joutunut hyvin nuorena sotimaan. Tätä itsensä alttiiksi antamista hän on joutunutkin kokemaan osoittaessaan ehtoja asettamatonta rakkautta näille ystävilleen.

Kim on ollut perustamassa Yanbian tiede- ja teknologiayliopistoa Kiinassa. Tämän toiminta alkoi 1992. Vielä puhuttelevampi on hanke, joka todella haastavien alkuvaiheiden jälkeen vajaan kymmenen vuoden valmistelun myötä käynnistyi vuosikymmenen vaihteessa. Laatulehdet New York Times ja Wall Street kertoivat hankkeesta, jossa evankelisten kristittyjen rahoilla toteutettiin yliopisto Pjongjangissa, Pohjois-Korean pääkaupungissa. Tämä toteutettiin rakkauden innoittamana sekä tuomaan teknologian ja osaamisen myötä kehitystä ja apua tuon kansan keskuuteen.

Kuvassa neljän maan kansalainen ja kunniakansalainen, liikemies, PhD James Kim, joka kuvattaessa nappasi viereensä pienen pohjoisen maan edustajan.

Share
This entry was posted in Yhdysvaltain kongressin rukousaamiainen 2012. Bookmark the permalink.

Comments are closed.