Kirjaesittely: Juhlien juhlat (2010)


Jääskeläinen, Jouko: Juhlien juhlat (2010)
Helsinki: Kustannus Oy Uusi Tie. 204 s.

Juhlien juhlat – havaintoja Raamatusta ja kalenterista

Monet tämän päivän juhlat ja perinteet juontavat juurensa vuosituhansien taakse Raamatun juhlaperinteisiin, tapoihin ja tapahtumiin. Juutalaisen kulttuurin tuntuja, VTT Jouko Jääskeläinen avaa juhlien raamatunhistoriallisia taustoja ja juhlaperinteiden sanomaa.

Kirjan keskeinen lähdeteksti on Kolmannen Mooseksen kirjan luku 23, jossa Jumala ilmoittaa Israelille juhla-ajat. Näihin juhla-aikoihin ovat kätkettyinä maailmanhistorian tärkeimmät tapahtumat, Jumalan suunnitelma pelastusteoista, joista osa on jo tapahtunut ja osa on juuri tapahtumaisillaan. Juhlien juhlat avaa myös eskatologisia näkymiä aikaan, jolloin käännetään maailmanhistorian viimeiset sivut.

ISBN 978-951-61-9525-7


Juhlien juhlat ja Jouko Reijo Telarannan vieraana Kirja-ohjelmassa TV7-kanavalla

24.4.2011 Reijo Telarannan vieraana TV7:n Kirja-ohjelmassa oli Jouko ja aiheena syksyllä ilmestynyt Juhlien juhlat.

"Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö. Puolen tunnin ohjelmassa käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen."

Voit katsoa ohjelman TV7:n ohjelma-arkistossa täällä.


Teoksessa mainitun internet-lähteiden lähdeluettelon löydät täältä.

Jouko kirjoittaa: "Kirjaa valmistellessani on vahvistunut havaintoni siitä, että keskustelujen uusimmat näkökulmat löytyvät internetistä. Tämä tosiasia lisää samalla lähdekritiikin tarvetta, koska monia näin julkaistuja tekstejä ei ole ennakolta asiaa ennestään tuntevien henkilöiden toimesta kritisoitu.

Jotta internetistä saatu aineisto olisi suhteellisen helposti lukijan käytettävissä, olen tallettanut kotisivuilleni kirjassa esitetyt viitteet. -- Aineistot internetissä muuttuvat, joten olen tallettanut käyttämäni aineistot myös itselleni."Tilaa "Juhlien juhlat" suoraan kotiin kustantajan nettikirjakaupasta (6,90 e).
Siirry Nettikirjakauppa.com -sivustolle.

Comments are closed.