“Eurokriittisillä kristillisdemokraateilla on mielessään itsenäisyyden säilyttäminen”

Jouko KD-lehdessä 15.9.2011:

"KD:n pitkäaikainen kansanedustaja Jouko Jääskeläinen näkee, että kristillisdemokraattien eurokriittisyys liittyy elämänkatsomukseen ja historian tuntemiseen.

– Kristityille raha ei merkitse kaikkea. Ajatellaan pääsääntöisesti niin, että raha on ansaittava työllä eikä keinottelemalla. Kun työllä on siunaus, rahaa on myös annettavaksi, hyviin tarkoituksiin, Jääskeläinen kiteyttää.

Hänen mukaansa euroalueen ongelmat ovat herättäneet kysymyksen, miksi numeroiden talous on irtautunut reaalitaloudesta.

Kristillisdemokraatit ajattelevat velkakriisin johtuvan elämän perusfundamenteista irrottautumisesta. Tästä seuraavat ongelmat ovat euroalueella nyt selkeästi nähtävissä.

– Voi olla, että jo valmiiksi eurokriittisten kristillisdemokraattien kielteisyys on nyt vain lisääntynyt, kun projekti osoittaa epäonnistumisen merkkejä, Jääskeläinen sanoo.

Kristillisdemokraattien eurokielteisyyys liittyy Jääskeläisen mielestä myös itsenäisyyden menettämisen pelkoon. Oma raha on lipun tai kansallislaulun tavoin itsenäisyyden symboli. Puolueen kannattajat vastustavat myös suuriin, ylikansallisiin liittoutumiin ajautumista.

Kristillisdemokraatit ovat kyenneet eurokriittisyydestään huolimatta kantamaan vastuuta euroalueen ja ennen kaikkea Suomen taloudesta. Jääskeläisen mukaan tämä onkin ”oikea positio”.
– Ajassa olevat asiat pitää hoitaa. Se on tosiasia, jonka mukaan on toimittava."

 → Lue koko juttu KD-lehden sivuilta...

 


Comments are closed.