Vantaan Sanomat: Vantaalaisedustajat kaipaavat vauhtia pääradan remontteihin

Vantaan Sanomat lauantaina 29.10.2011:

Vantaalaisedustajat kaipaavat vauhtia pääradan remontteihin

Vantaalainen kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd) jätti keskiviikkona hallitukselle kirjallisen kysymyksen Pasila–Riihimäki-rataosuuden kehittämisestä. Kysymyksen allekirjoittivat myös vantaalaisedustajat Tapani Mäkinen (kok) ja Antti Lindtman (sd).

– Rataosuus on junamäärältään Suomen vilkkain. Haluamme varmistaa, mitkä ovat liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmat kyseiselle rataosuudelle, kirjallisen kysymyksen ensimmäisenä allekirjoittanut Jääskeläinen toteaa.

Parannustyöt on suunniteltu toteutettavan kahdessa eri vaiheessa, joista ensimmäisessä on tarkoitus muun muassa nostaa rataosuuden välityskykyä rakentamalla ohitusraideosuus Kyrölän ja Purolan välille. Kirjallisen kysymyksen mukaan Pasila–Riihimäki-välin kehittäminen on erittäin tärkeää sujuvan liikennöinnin varmistamiseksi. Raideliikenteen turvattu tulevaisuus on kannatettavaa sekä ekologisista että liikenteen sujumiseen liittyvistä syistä.

– Erityisesti Keravan ja Järvenpään välin sekä jatkossa aina Riihimäelle ulottuvan rataosuuden muuttamista neliraiteiseksi tulisi kiirehtiä, Jääskeläinen toteaa.

Comments are closed.