Ystävät kirjoittavat Eurovaalien 2014 alla

Antero Laukkanen Espoosta:

"Olen tehnyt Joukon kanssa yhteistyötä lähes kaksikymmentä vuotta. Sen lisäksi, että hän on rohkea kristitty, hän on politiikan huikea ammattilainen, joka  on vuosia perehtynyt Eduskunnan suuressa valiokunnassa keskeisiin EU:n asioihin. Joukosta Suomi ja EU saa pätevän ja suurella sydämellä asioita hoitavan asiantuntijan."

Antero Laukkanen
kaupunginvaltuutettu, pastori, sosiaalineuvos, Espoo

Esko Almgren Kotkasta

"Miten iloitsenkaan, kun vakaa ja kaikissa tilanteissa luotettavaksi todettu veljeni Jouko on jälleen ottanut osataakan kantaakseen.
     Jouko tuotti paljon iloa toimiessaan Hämeen todellisena vastuunkantajana ja nopeasti reagoivana piirisihteerinä. Sydämen todellinen ja koeteltu vakaumus on aina ollut Joukon peruspääomaa. Pitkä eduskuntakokemus ja lukuisat luottamustehtävät skl/kd:n piirissä ovat antaneet Joukolle huikean poliittisen pääoman. Sitä hän tahtoo käyttää myös EU-tehtävissä. Perusteelliset opinnot ovat antaneet Joukolle harvinaisen vankan perustan ratkaistaessa vaikeita kansallisia ja kansainvälisiä asioita. Jouko on rakentava voima koko Suomelle."

Esko Almgren
Puheenjohtaja 1982–1989
SKL:n puoluesihteeri 1979–82


..Tällä sivulla ystävät ja tukijat jakoivat ajatuksiaan eduskuntavaalien 2011 alla. Edelleenkin tarvitsemme tukijoita ja ystäväjoukkoa kristillisdemokraattisessa työssä. Jos haluat tulla mukaan tukijaksi, kerro siitä palautelomakkeen kautta!


"On helppoa asettua tukemaan Joukon ehdokkuutta eduskuntaan. Olin eduskunnassa avustajana 1997–2003, minkä aikana työskentelimme paljon yhdessä. Pidin Joukon tavasta hoitaa asioita. Erityisen merkittävä oli Joukon rooli uuden uskonnonvapauslain valmistelussa perustuslakivaliokunnassa. Sillä on ollut suuri merkitys kristillisten koulujen toiminnan ja uskonnon opetuksen turvaamisessa.

Jouko on laaja-alainen ammattilainen, jollaista lainsäädäntötyö eduskunnassa tarvitsee. Jos minulla olisi 100 ääntä, antaisin ne kaikki hänelle, sillä tiedän mitä niillä saan. Olen innolla vaalityössäsi mukana."

Antero Laukkanen
pastori, sosiaalineuvos, kaupunginvaltuutettu (Espoo
)


"Jouko on järkevä realisti, jolla on suuri sosiaalinen sydän. Hänen näkemyksensä ja kokemuksensa ovat tarpeen sekä Vantaan että koko Suomen kehittämistyössä."

Marjut Virvonen-Heiskanen
VTM, sosiaalityöntekijä (Vantaa)


"Olen työskennellyt kahden vaalikauden ajan Joukon kanssa eduskuntaryhmässä ja olen oppinut tuntemaan hänet tavattoman luotettavana, arvoiltaan vakaana, taitavana ja ahkerana yhteisten asioitten hoitajana. Joukon osaaminen perustuu pitkään kokemukseen vastuunkantajana puolueessa, kunnallispolitiikassa ja valtiollisessa päätöksenteossa sekä huipputason koulutukseen valtiotieteen tohtorina."

Päivi Räsänen
puolueen puheenjohtaja


"Jouko Jääskeläinen on pitkän linjan kristillisdemokraatti, joka on syvällisesti sisäistänyt kristillisiin arvoihin sitoutuneen yhteiskuntavaikuttamisen. Hänellä on kokemusta ja osaamista sekä nöyrä asenne ymmärtää poliitikon rooli kansalaisten palvelijana, ei herrana."

         Sari Essayah
         Europarlamentaarikko


"Suomi on nyt sellaisessa tilassa, että tarvitsemme politiikan tekijöiksi sellaisia, joilla on esisijaisesti näyttöä osaamisestaan, mutta myös poliittista intoa ja innovatiivisuutta. Juuri tällaisena poliitikkona näen Jouko Jääskeläisen.
      Olen tuntenut Joukon vuodesta 1999 lähtien jolloin liityin SKL:oon, ja samalla heräteltiin entisen kotipaikkakuntani Hangon paikallisosastoa henkiin useiden vuosien hiljaiselon jälkeen. Tässä oli merkittävä osuus Joukolla, jonka aloitteesta koko asia lähtikin rullaamaan. Milloinkaan ei Jouko kansanedustajana kieltäytynyt kutsusta saapua Hankoon tueksi vaaliasioissa, tai ihan ”muuten vaan” käytännön asioissa puoluepolitiikkaan tai käytännön toimiin liittyen.
     Jouko on ammattitaitoinen asiapoliitikko, jolla on vakaa kristillinen arvopohja. Hän on keskustelu- ja ennen kaikkea kuuntelutaitoinen asiassa kuin asiassa, sekä tehokas ja toimintakykyinen myös tiukoissa paikoissa. Ja mikä parasta, Jouko ei nöyristele, vaikka ihmisenä onkin nöyrä.
     Olen vuodesta 1999 tehnyt Joukon kanssa yhteistyötä Hangon paikallisosastossa, myöhemmin Uudenmaan piirihallituksessa, puoluevaltuustossa ja sittemmin myös puoluehallituksessa sekä erilaisissa työryhmissä ja valiokunnissa. Me todellakin tarvitsemme Suomeen – ehkäpä nyt enemän kuin koskaan – rehellisiä politiikantekijöitä ja luotettavia yhteiskunnanrakentajia. Sellaisia joiden yli ei kävellä ja joita ei rahan voimalla ohjata."

Kari Leino
veneveistäjä, yrittäjä (Mustasaari)


"Olin monia vuosia eduskuntaryhmämme palveluksessa yrittäen monin tavoin avustaa ryhmää ja tietysti myös Joukoa. Vastuullani olivat myös maahanmuuttaja-asiat. Niissä yhteyksissä tarvitsin puolestani joskus edustajien apua, kun ihmisten asioita oli hoidettava viranomaisissa. Muistan aina sen, että Jouko antoi täyden tukensa tuohon työhön ja lähti epäröimättä mukaan vaikkapa oikeusasiamiehen tai Maahanmuuttajaviraston puheille. Eikä työ myöskään jäänyt turhaksi."

Leena Juvonen
eduskuntasihteerin työstä eläköitynyt omaishoitaja (Vantaa) "Jouko on luotettava, rehellinen, asiantuntija lainsäädännössä ja politiikassa ja muutenkin fiksu tohtorismies. Tunnemme hänet pitkältä ajalta hyvänä työtoverina, jonka terveet kristilliset arvot eivät ole kaupan. Suosittelemme kaikille ystävillemme: äänestetään Jouko edustamaan meitä ja kaikkia uusmaalaisia!"

Merja Eräpolku                        Esa Erävalo
VTM, mepin avustaja              DI, Ph.D., mepin avustaja


Jouko – kun tarvitaan vakaumusta ja luotettavuutta

"Ne olivat hienoja yhteistyön aikoja. Toimin puoluesihteerinä ja Jouko hoiti Pohjois-Hämeen piirin asioita. Kun tarvittiin piirikohtaisia selvityksiä oli aivan varmaa, että Pohjois-Häme vastaan nopeimmin, kun Jouko pisti tuulemaan. Niitä tarvittavia asiakirjoja ei tarvinnut odottaa.
      Sitten se vaihe, jolloin toimin puolueen puheenjohtajana! Jouko oli puoluesihteerinä luotettava ja asioista perillä olevana korvaamaton tuki yhteisiä asioita hoidettaessa. Monen monet olivat ne neuvottelut ja tapaamiset, joissa tarvittiin nopeaa oivallusta ja harkintaa. Saatoin olla varma siitä, että juuri vaikeissa tilanteissa Joukon vakaa harkinta oli horjumattomana tukena. Oli suuri ilo, kun Jouko juuri vaikeina hetkinä lausui harkittuja ajatuksiaan siitä, miten olisi meneteltävä.
       Kansanedustajakautenaan Jouko teki näkyvää ja luotettavaa työtä. Hän toi uudelleen ja uudellaan esiin KD:n perustavoitteita kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta. Kodista saatu syvä kristillinen vakaumus on kantanut omassa ja perheen elmässä.
     Periksiantamaton tahto vei Joukon tieteelliseen työhön. Mies laajensi yhteiskunnallista näkemystään ja osaamistaan kunnoitettavalla tavalla väitellessään tohtoriksi. Juuri Joukon kaltaisia juurevia kristittyjä Suomi tarvitse lainsäädäntötyössä, kun yhä repivämmäksi käyvä taistelu uhkaa niitä perinteisiä arvoja, joille isänmaa on rakennettu. Olen iloinen, kun saan kannustaa Joukoa vaalityössä."

Esko Almgren
opetusneuvos


"Joukoa äänestäisin, jos olisin samassa vaalipiirissä. Hän on luotettava, kokenut ehdokas, jonka toivon saavan riittävästi ääniä tullakseen valituksi."

Eila Hörkkö


"Jouko Jääskeläinen on asioihinsa paneutuva ja tasapainoinen henkilö. Olen oppinut tuntemaan Joukon erityisesti Israel-asiantuntija. Hänen tekemässään väitöstutkimuksessa käsitellään juutalaisuuden kansallisuusajattelun arvoja yhteisöanalyysin kautta. Siinä tulee ilmi muun muassa Israelin valtion itsenäisyysjulistuksen tärkeä merkitys nykyjuutalaisille.

Jouko on poliitikko, joka ymmärtää erittäin hyvin tämän ajan ongelmat ja sopivat yhteiskunnalliset ratkaisumallit. Jouko on oikea henkilö puolustamaan kristillisiä arvoja yhä koventuvassa poliittisessa kentässä."

Harri Kröger
pastori (Vantaa)

One Response to Ystävät kirjoittavat Eurovaalien 2014 alla

 1. Juho Vuorela says:

  Shalom!

  Siunausta jatkoon!
  Minua on kouristanut sisintäni tietoisuus siitä, miten Suomen kokonaisetu jää sivuun erilaisten ryhmittymien OMIEN ETUJEN pyrkimysten rinnalla.
  Miten turvataan maamme omavaraisuus? Jos Juutinrauma menee tukkoon, niin olemme täällä ´pussinperällä´ täydessä puutteessa ja nälänhädässä!
  Mitä voimme tehdä KOKONAISOMAVARAISUUDEN LISÄÄMISEKSI kaikilla aloilla. Miten väärä huolettomuus ja lyhytnäköinen alakohtainen itsekkyys voitaisiin torjua?? – Tarvitsemme kiireellistä asioihin puuttumista!
  Kansaamme, sen kaikkia kansankerroksia tulee rohkaista järkevään, säästeliääseen elämäntyyliin. Sota-ajan eläneet muistavat “säästä sähköä”-lipukkeet kaikkien katkaisimien vieressä ja yleisen halun etsiä “yhteistä hyvää”!